keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Synkistelyä

Voihan pirtelö soikoon! Nyt on menossa kolmas pussittelunjälkeinen päivä ja olo ei ole mikään kehuttava. Olen lisännyt ruokaa päiviini melko maltillisesti eli siten, että esimerkiksi aamupalalla olen juonut edelleen pirtelön mutta päivällisellä olen syönyt (voileipälautaselta!) pienen määrän normaalia ruokaa. Iltapalaksi olen syönyt palan ruisleipää tai rasvattoman jugurtin. Kaloreita olen koittanut laskea, mutta kotiruuan koostumusta en ole alkanut analysoida. Kokonaismäärät ovat pysyneet kuitenkin reilusti alle 1000, lähempänä 800 varmasti. Ruokaa olen syönyt vähemmän kuin vajaa 3v karhunpentu, joten määrät ovat pysyneet pieninä. Mutta liekö natriumin määrän lisääntyminen silti vaikuttanut, sillä tänä aamuna vaaka näytti +700g. Toki mahtavan pudotusurakan jälkeen elimistöni ansaitsee pienen tauon, mutta silti tämä syö naista. Laihtuminen oli minulle kuin uusi huume syömisen tilalla ja nyt kun en nauti kunnolla ruokaa, eikä painokaan putoa, niin synkistelyfiilikset ovat täällä.

Huomaan tulleeni henkisesti riippuvaiseksi vlcd tuotteista. Tunnen olevani vielä aivan hukassa ilman niitä! Kun tiesin täsmälleen mitä syön ja milloin, ei ruoka ollut mielessäni eikä nälkäkään kiusannut. Nyt kun päätän itse mitä syön, en oikein saa otetta itsestäni. Vielä en ole retkahtanut, mutta lähellä taitaa olla. Tottakai on edessä sekin aika, kun joudun pärjäämään ilman laihdutustuotteita, mutta koska painoa on vielä niin paljon yli äyräiden, se ei ole ajankohtaista. En ole vielä henkisesti valmis minkäänlaiseen painonhallintaan, koska painonpudotus on nyt se suurin haaste. Odotan kovasti, että saan nutrilettin lupaamaan tuotepalkinnon testiryhmään osallistumisesta. Jos sitä ei ala kuulua, niin ostan lisää pirtelöitä illalla. Onneksi motivaatio on vielä paikallaan ja toisaalta pieni takapakki nostaa vaan lisää uhoa. Vaikka juuri nyt onkin itku kurkussa, koska haluan vaipua "tämäeikoskaanonnistu" masennukseen. Lisää pirtelöä Karhurouvalla. Heti!

8 kommenttia:

  1. Ikävä kyllä näin siinä hyvin usein käy noiden pussi-juttujen kanssa, ilman saarnaamista. Liian nopea pudotus hyvin usein johtaa kilojen takaisin tulemiseen vielä nopeammin. Ymmärrän täysin halusi nopeaan pudotukseen, mutta henk. koht suosittelisin vaihtamaan metodia ja hieman rauhallisempaan tahtiin.

    Lisäksi ainakin minusta tuo 800kcal/päivä on aivan järkyttävän vähäinen määrä kaloreita. Ihmiskeho kuluttaa jo paljon enemmän pelkästään elintoimintojen ylläpitämiseen. Hyvä laskuri löytyy esim. http://www.bmi-calculator.net/bmr-calculator/metric-bmr-calculator.php.

    Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. Olen kyllä laskenut oman kulutukseni, huitelee tuolla 2500 pinnassa. En usko painon nousevan takaisin, en vaan ole vielä valmis hidastamaan tahtiakaan. Onneksi on jäänyt tuolta koulussa kärvistellyiltä ravitsemusopin luennoilta sen verran korvan taakse, että uskon kykeneväni tähän ihan terveellisesti myös pienillä kalorimäärillä. Menetelmää minulla ei ole mitään aikomusta vaihtaa, vaikka kenellä olisi naapurin kissan kummitädillä tullut viikossa kaikki 25 pudotettua kiloa takaisin ;)

    Olen sanonut sen ennenkin ja sanon taas, että pudotusmenetelmä ei ole olennainen, vaan se miten elää sen jälkeen. Nyt vaan ei ole vielä "sen jälkeen", joten ärsyttää tämä hetkellinen välivaihe kun pussit on loppu ja lisää pitäisi raahautua hakemaan. Jos mun laihtuminen ja hoikkana pysyminen on siitä kiinni, syön pussipirtelöitä kuitenkin vaikka lopun elämääni.

    VastaaPoista
  3. Tuo + 700g on varmaan vaan glykogeeni varastojen täyttymistä joka tapahtuu kun ketoosi päättyy ja alat syömään enemmän hiilihydraatteja. Toisin sanoen syömäsi hiilihydraatit "keräsivät" nestettä kroppaan ja se saattaa nostaa painoa jopa parikin kiloa! Tuo 700g ei ole todellakaan paha ja jos jatkat sitkeästi oikealla polulla niin LUPAAN että nuo plussat häiviää kavereinen todella pian!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Kati :) jotain tuollaista ajattelinkin, myös sitä, että johan mun natriuminsaanti on vähintään tuplaantunut, eli nestettä kaikinpuolin lisää. Nyt hain pusseja lisää ja heti on mieli levollinen. Ostin tosin nutrilettin suklaapatukan lounaaksi, ajattelin vähän repäistä (kokonaista 220kcal/patukka)heh!

    VastaaPoista
  5. Missä ajassa tuo +700 g tuli? Minulla nimittäin seilaa paino viikkopunnitusten välissä jopa +3 kg, vaikka syön suurinpiirtein samaa perusruokaa koko ajan ja liikun samalla tavoin joka viikko. Mutta pääsääntöisesti paino tasaantuu ja laskee alas lauantain punnitukseen mennessä. Välillä on vaan sellainen tukka pystyssä -fiilis, kun sattuu katsomaan vaakaa... Kyllä ses siitä, tsemppiä vaan jatkoonkin!!!

    VastaaPoista
  6. Parissa päivässä heitti tuon verran... mutta tainnut tosiaankin olla nestettä, nimittäin tänään on taas juoksuttanut vessassa niin, että alkaa jo ärsyttää. Maanantainahan tuo selviää virallisesti, ei pitäisi juosta edes vaakalla välipäivinä, oma moka kun pitää kytätä!

    VastaaPoista
  7. Nokka rinnassa kohti uusia vastoinkäymisiä, ei vaan kun HIENOA että analysoit sekä tilannetta että tunnetta. Otahan vielä huomioon, että kuuma sääkin lisää nesteen kertymistä elimistöön, noinniinkuin kuivumisvaaraa vastaan. VARMASTI tilanne helpottaa ja pääset jälleen jatkamaan valitsemallasi, sinulle ilmiselvästi sopivalla painonpudotustiellä. Onnea ja tsemppiä!

    t. Osanutraaja Ylä-Savosta

    VastaaPoista
  8. Kiitos ja kumarrus ihanasta kannustuksesta kaikille :D Aamun synkistelyt ovat nyt tiessään ja meininki on taas energinen. Kyllä kilot karisoo kun tänään pyyhällän kolmen ipajantterin kera uimahallille!

    VastaaPoista